Братя и сестри българи, Като един инструмент на демокрацията идвам да

...
Братя и сестри българи, Като един инструмент на демокрацията идвам да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Гешев е Васил Левски, колкото аз съм Мая Плисецкая

Братя и сестри българи,

 

Като един инструмент на демокрацията пристигам да ви кажа няколко явни истини:
Гешев подаде оставка като прокурор, с цел да си спести унижението да бъде свален от поста. Просто няма по какъв начин, откакто са те свалили от поста основен прокурор, внезапно да се наместиш бял и чист като кокиче като прокурор във Върховната касационна прокуратура. Тя, въпреки всичко, също се намира в България.

 

Гешев, който се разгласи за “инструмент на Господ ” в действителност беше инструмент. Но не на Господ. Беше инструмент на дълбоката страна. И в тоя ред на мисли - би трябвало да му имаме вяра, като споделя, че корупцията е държавна политика - въпреки всичко страната беше овладяна от корупционерите точно посредством такива като него. Инструментите обаче рано или късно се изхабяват и тогава ги захвърлят и ги заменят с нови.

 

Случилото се с Гешев е образно доказателство по какъв начин Октоподът си откъсва едно пипало, а на негово място порастват 10 нови гешевци. В това време непотребният към този момент “оригинал ” ще се пренасочи да трови и политическата среда, като фалшифицира борбата за правова страна.

 

А тази борба е доста тежка и също толкоз значима. Не можем да оставим един подправен воин да се показва за “последен бранител на народа ”, да приказва за “силите на мрака ”, за “време разделно ” и да се тупа по гърдите с “дългогодишната си работа и следствия ”, откакто с години държеше на трупчета основни корупционни каузи. Битката за правова страна е нашата борба и ние няма да се откажем. Но тя към този момент изисква присъединяване на всеки с глава на раменете си. Имаме потребност от всеки вероятен глас в поддръжка на истината. Не стойте в профил, говорете за това, убеждавайте колебаещите се, успокоявайте уплашените, подкрепете ни в дългогодишните ни старания. Ние от дълго време сме потвърдили кои сме и какви сме.

 

Ивайло Мирчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР